Onze aanbiedigen!

Nederlands English - United Kingdom
 

Wat kan ik na de USB Loader installatie ?

U kunt de spellen afspelen vanaf:

 • Een USB stick
 • Een USB harde schijf

Kan ik alle spellen afspelen ?

Van de Wii spellen kunt u:

 • 100% van de Europese (PAL) spellen
 • 80% van de Amerikaanse en Japanse (NTSC) spellen

Behoud ik mijn garantie ?

Ja, de Wii hoeft ook niet open te worden gemaakt. De kans dat een Wii binnen de garantie periode defect raakt is ongeveer 1 op de 200. Mocht u toch van de garantie gebruik willen maken dan maken we hem gratis origineel. Heeft u een nieuwe Wii ontvangen, dan wordt deze gratis weer aangepast met de USB Loader.

Kan ik nog wel online gaan met de Wii ?

Ja, dit is geen enkel probleem. Nintendo heeft nog nooit acties ondernomen of controles laten uitvoeren om te kijken of de Wii aan is gepast.

Wat voor risico's loop ik wanneer die wordt omgebouwd ?

Geen, de ombouw is nog nooit misgegaan. En mocht in het zeer zeldzame geval het toch misgaan en kan het niet meer hersteld worden, dan krijgt u van ons een nieuwe Wii.

Welke USB stick of USB harde schijf kan ik gebruiken ?

Hier kunt u kijken of uw USB apparaat wordt ondersteund. Ongeveer 75% van de USB sticks werken en ongeveer 90-95% van de USB harde schijven. U kunt zowel 2.5 inch zonder voeding als 3.5 inch USB harde schijven met voeding gebruiken. Als u een nieuwe USB harde schijf koopt, dan raden wij de merken Samung en Western Digital aan en wij hebben de ervaring dat die allemaal goed werken.

Heb ik ook een SD kaart nodig ?

Nee, alleen in een enkel geval dat de harde schijf niet wordt ondersteund, dan kan het zijn dat het wel werkt met een SD kaart waarop bepaalde USB loader files worden gezet. Deze files kunt u hier downloaden en dan de mappen "apps" en "usb-loader" en deze op de SD kaart zetten. De SD kaart steekt u dan in de voorzijde van de Wii.

Wat gebeurt er precies met mijn Wii als ik USB Loader wil laten installeren ?

 1. Via een origineel spel wordt het Homebrew Kanaal geinstalleerd, welke we nodig hebben voor de installatie
 2. Verschillende besturingssysteem onderdelen (IOS files) worden aangepast
 3. Configurable USB Loader doorstuur kanaal wordt geinstalleerd
 4. Een programma genaamd Priiloader wordt geinstalleerd dat je niet per ongeluk de Wii update
 5. De meegebrachte harddisk wordt geschikt gemaakt

Kan ik de Wii na de installatie niet meer updaten ?

Standaard stellen we de wii via Priiloader zo in, dat updates via een spel en via het internet worden geblokkeerd. Dit kunt u heel makkelijk weer aanzetten, maar als u een update uitvoert, dan worden een aantal USB Loaders files weer gewoon origineel maar dan werkt de USB Loader niet meer. Wel kunt u de Wii weer gewoon blijven gebruiken.

Hoe groot is de kans dat er spellen uitkomen met een nieuwe update ?

De Wii is op dit moment uitontwikkeld en de kans dat er nieuwe spellen uitkomen met een nieuwe update is heel klein. Sinds Augustus 2011 is er geen nieuw spel meer uitgekomen waarvoor een nieuwe update nodig was. Mochten er toch spellen uitkomen met een nieuwe update, dan heeft u binnen de 3 maanden na de ombouw recht op een gratis update. Na die tijd vragen we een gering bedrag van 15 Euro voor de update.

Welke bestanden en mappen zijn nodig op de harde schijf of USB stick ?

De configurable USB Loader vinden wij op dit moment de beste USB Loader die er is, echter de USB Loader is te groot om te plaatsen in het Wii syteem. Dus vandaar dat het USB Loader programma in 2 delen is opgesplitst:

 • Het USB Loader forwarder (doorstuur) kanaal
 • De USB Loader mappen (apps en usb-loader mappen) die op een SD kaart of op het USB apparaat worden gezet

Heeft u een compatible harde schijf of USB stick, dan heeft u geen SD kaart nodig. Bij het opstarten van het USB Loader forwarder kanaal, wordt er eerst gekeken naar een SD kaart met de USB Loader mappen, en daarna naar het USB apparaat. Laten we ervan gaan dat u een compatible harde schijf heeft.

Naast de USB Loader mappen, gaan we het nu hebben over de locatie van de spellen. Dit is altijd op de USB harde schijf of de USB stick. Het gehele USB apparaat, of een deel daarvan (dit heet een partitie), kan op 3 verschillende manieren geformatteerd:

 1. WBFS geformatteerd
 2. FAT32 geformatteerd
 3. NTFS geformatteerd

De USB Loader files moeten altijd op een FAT of FAT32 partitie worden gezet. De 3 manieren hebben verder voor- en nadelen die we hieronder opsommen.

WBFS geformatteerd:

Voordeel :

- het meest compatible voor de harde schijf. Krijgt u de harde schijf niet aan de praat met FAT32 of NTFS, dan kunt u deze methode proberen. Maar meestal werkt het met FAT32.

Nadeel :

- U kunt de partitie alleen voor Wii spellen gebruiken

- U moet WBFS Manager 3.0 gebruiken welke langzamer werkt dan het programma die je moet gebruiken voor FAT32

FAT32 geformatteerd:

Voordeel :

- U kunt de partitie gebruiken voor andere bestanden, films, foto's en dergelijke

- U gebruikt hiervoor Wii Backup Manager welke sneller werkt dan WBFS Manager.

- U kunt de USB Loader mappen, apps en usb-loader, gewoon in dezelfde partitie neerzetten

Nadeel :

- U kunt geen grotere bestanden dan 4 GB op de partitie zetten. Dit vormt geen probleem voor de spellen, want die worden in stukken van 4 GB verdeeld door Wii backup manager en zijn gewoon te spelen.

NTFS geformatteerd:

Voordeel :

- U kunt files op dezelfde plaats neerzetten die vrijwel geen beperking in grootte hebben (max 16TB). Dus u kunt de harde schijf voor alle andere files gebruiken, zoals u dat gewend bent.

Nadeel :

- De spellen moeten in originele grootte van 4.37GB blijven. Worden de spellen geplaatst op een WBFS of FAT32 partitie, dan blijft er gemiddeld 2.5GB van over.

Wat is het beste programma om partities aan te maken en te formatteren ?

Het beste en gratis programma wat we zijn tegengekomen is EasUS Partition Master Home Edition. Dit programma kan:

- Partities aanmaken, verwijderen, vergroten, verkleinen (zelfs met bestanden daarop)

- Partities formatteren in FAT32 en NTFS

- Sommige foute acties kunnen met de Undo knop ongedaan gemaakt worden

Welke partitie raden jullie aan ?

Wij raden voor de spellen en de USB Loader mappen de FAT32 partitie aan, omdat met NTFS gewoon veel ruimte verloren gaat. Gaat het bv. om 100 spellen, dan gaat 200GB aan ruimte verloren omdat de spellen de originele grootte moeten houden.

Hoe werkt EaseUS Partition Master wanneer je partities wilt aanmaken ?

Eigenlijk is het heel simpel:

 1. Je start het programma op en je klik op "go to main screen".
 2. Je ziet nu je harde schijven, trek de harde schijf uit de PC en klik op Refresh, daarna sluit hem weer aan en klik weer op Refresh. Het is heel belangrijk dat je de juiste harde schijf verandert om fouten te voorkomen.
 3. Selecteer het gedeelte van de harde schijf wat unallocated is, ofwel niet is toegewezen aan een partitie. Klik rechter muisknop een selecteer "Create partition".
 4. Kies Create As: Primary, File System: NTFS of FAT32, Cluster Size: 32 KB en klik OK. Daarna Apply om de wijziging door te voeren.

Wat raden jullie aan wanneer ik een bestaande harde schijf heb met veel bestanden daarop ?

Deze harde schijf is vrijwel in alle gevallen NTFS geformatteerd vanuit de verpakking. Stel u heeft een harde schijf van 1TB dan kunt u eens kijken hoe vol die staat. Is die bv. voor 700GB gevuld met bestanden, dan kunt u deze partitie verkleinen naar bv. 800GB en de overgebleven 200GB formatteren als FAT32. Op deze FAT32 kunt u al ongeveer 80 spellen kwijt.

U kunt natuurlijk ook de spellen op de NTFS partitie zetten, maar de spellen blijven dan 4.5GB groot. Wel moet er zowiezo een FAT32 partitie worden aangemaakt voor de USB Loader files.

Wat raden jullie aan wanneer ik een nieuwe harde schijf heb gekocht ?

Wanneer u deze schijf enkel en alleen voor Wii spellen wilt gebruiken, dan kunt u natuurlijk de gehele schijf formatteren als FAT32.

Wilt u de schijf ook gebruiken voor bestanden die ook groter zijn dan 4GB, dan raden wij het volgende aan. Stel u heeft een 1TB harde schijf, formatter dan eerst een klein gedeelte. Bv. voor 100 spellen kunt u van de 1TB 1 partitie van FAT32 aanmaken van 250GB en een andere partitie van 250GB met NTFS. Heeft u meer ruimte nodig in de FAT32 of NTFS partitie, dan kunt u deze simpelweg vergroten, al naar gelang de ruimte die u nodig heeft.

Welke services kunnen jullie bieden voor een bestaande en nieuwe harde schijf ?

De gratis extra services bij een USB Loader installatie zijn:

 1. Voor een bestaande harde schijf de NTFS partitie verkleinen, wel adviseren wij u de harde schijf vooraf te defragmenteren om zo veel tijd te besparen. Immers als alle files versnipperd staan verdeeld over de harde schijf, dan kan het verkleinen erg veel tijd kosten.
 2. Voor een bestaande harde schijf een extra FAT32 aanmaken, die nodig is voor de USB Loader files
 3. Voor een nieuwe harde schijf kunnen wij 2 partities aanmaken, 1 als FAT32 voor de spellen en de USB Loader files, de andere als NTFS voor files die groter zijn dan 4GB.

Winkelmand

Contact

M. 06 - 4149 2380
T. 036 - 536 5011

Nieuwsbrief

Schrijf u in en blijf altijd op de hoogte