Onze aanbiedigen!

Nederlands English - United Kingdom
 

Laatst aangepast op : 15 november 2017

Nieuws:

 • Geweldig nieuws, er is namelijk een exploit gevonden voor OFW 4.81 waarbij het niet meer nodig is om te downgraden met een hardware flasher, zie hier voor meer info. Wij zullen spoedig meer details daarover hier neerzetten. 
 • Voor simpel alleen spellen spelen van harddisk, installeren wij Habib 4.81 Cobra 7.50 (populairst), Ferrox 4.81 Cobra 7.30 of Ferrox 4.81 standaard, samen met Multiman, PSNPatch, Sen Enabler en eventueel Webman (alleen voor Cobra versies).
 • Voor game modding zoals GTA V, installeren wij Rebug 4.81.2 REX (CEX) of D-REX (DEX), samen met de bijbehorende tools.
 • Vanaf 6 mei 2015 bouwen wij geen ODE oplossingen zoals 3k3y en Cobra ODE meer in. De reden is, dat het best duur is en bovendien heb je een Bluray brander nodig voor een swap disk. Elke keer wanneer je een spel aan je externe USB harddisk toevoegt, moet je een nieuwe bluray disk branden.

Op dit moment zijn er 2 ombouwmogelijkheden voor de PS3:

 1. Het direct laten ombouwen van de PS3 met custom firmware samen met een backup loader en een tool om online te kunnen. Custom Firmware installeren is op dit moment de beste PS3 ombouwmogelijkheid.
 2. Het installeren van een optical drive emulator (ODE) zoals 3k3y of Cobra ODE. Deze ombouwmogelijkheid raden wij af, wanneer u uw ps3 kunt laten ombouwen met Custom Firmware. Dit omdat je een Bluray brander nodig hebt, voor het branden van een boot disk. Deze manier van ombouwen bieden wij niet meer aan.

Voordelen installeren CFW:

 • goedkoper
 • behoud alle data op de harde schijf, omdat er geen gebruik meer wordt gemaakt van Factory Service Mode (noFSM methode).
 • meer mogelijkheden mbt installeren software (.pkg bestanden)
 • koelpasta wordt vervangen bovenop de hittespreiders op de CPU en GPU (tegen meerprijs ook eronder)
 • ps3 wordt stofvrij gemaakt met perslucht
 • spellen kunnen zowel worden afgespeeld vanaf de interne hdd als een externe usb harde schijf
 • ingebouwde ftp server in Multiman
 • toch online spelen met de tool genaamd PSNPatch.
 • originele spellen kunnen dumpen naar de harde schijf met Multiman (ideaal !)

Nadelen installeren CFW:

 • kan niet worden geinstalleerd op een deel van de modellen CECH-2504, niet op CECH-3004 en niet op het superslim CECH-40xx model. Deze kwamen vanuit de fabriek met een nieuwe bootloader metldr.2 en zijn dus niet met CFW om te bouwen. Zie hieronder hoe je kunt controleren of je CECH-2504 model kan worden omgebouwd met CFW.

Om te controleren of uw PS3 voorzien kan worden van CFW, moet u de date code bekijken die op de sticker staat op de onderkant van uw PS3:

CECH-2504

date code 0C : Dit model kan worden gedowngrade naar 3.55 en worden voorzien van CFW.

date code 0D : Dit model kan niet worden gedowngrade naar 3.55, maar wel worden omgebouwd naar CFW

date code 1A : Dit model kan niet worden gedowngrade naar 3.55, maar wel worden omgebouwd naar CFW

date code 1B : Dit model kan misschien worden omgebouwd naar CFW en dit hangt af van de bootloader die enkel uit de NOR dump kan worden uitgelezen

date code 1C : Dit model kan misschien worden omgebouwd naar CFW en dit hangt af van de bootloader die enkel uit de NOR dump kan worden uitgelezen

Een ideaal tooltje om te kijken of uw CECH-2504 model kan worden omgebouwd, heet MinVerChk. Dit update bestand PS3UPDAT.PUP zet u op een USB stick in de map /PS3/UPDATE en voert u handmatig uit als een normale PS3 update. Het tooltje installeert niets op uw PS3, maar laat de minimale firmware versie zien. Is de versie 3.55 of lager, dan kan de PS3 worden gedowngrade en elke CFW worden geinstalleerd. Is dat 3.56 dan kan alleen CFW worden geinstalleerd welke minimaal dezelfde hoogte heeft als uw officiele firmware. Is dat 3.60 of hoger, dan kan uw PS3 niet worden voorzien van custom firmware.


Winkelmand

Contact

M. 06 - 4149 2380
T. 036 - 536 5011

Nieuwsbrief

Schrijf u in en blijf altijd op de hoogte